Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:03

Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi tarafından üniversitemize Erasmus Personel Ders verme hareketliliği ziyareti gerçekleştirildi.

Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında yapılan Erasmus+ (KA171 projesi) kapsamında 1-5 Mayıs tarihleri arasında Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi öğretim elemanlarından Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü, Fakülte Dekanı ve Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yakubov Farrux KAMILJANOVICH, Uzaktan Eğitim Öğrenci İşleri Uzmanı ve Dekan yardımcısı Shakhnoza BOBOJONOVA, Dijital Teknoloji Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Saodaddin RASULOV ve Bitki koruma Bölümü Doktora Öğrencisi Shoxista YULDASHEVA, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesini ziyaret etiler.

Isparta Uygulamalı Bilimler Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL’ı makamında ziyaret eden heyet, Üniversiteler arasında işbirliğinin artırılması için istekli olduklarını belirttiler. Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL ise Özbekistan ile dil, kültür ve soy birliğinin olduğunu, ISUBU’nun Özbekistan Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi ile ortak çalışmalara her zaman hazır olduğunu ifade etti.

Ziyaretçiler tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu kapsamda misafirler “Özbekistan Yükseköğretim Sistemi ve Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi Tanıtımı ve İşbirliği Olanakları” başlıklı sunumun ardından;

 

Ulusal ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü, Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü yöneticileri ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Ziraat Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesinin araştırma ve uygulama alanları ziyaret edildi.

 

Görüşmeler sırasında, iki üniversitede arasında karşılıklı akademik ve idari ziyaretlerin yapılması, Türkçe ve diğer dillerin eğitimi konusunda iş birliği olanakları, öğretim elemanı ve öğrenci değişim faaliyetlerinin arttırılması, ortak araştırma ve yayın yapılması ve lisansüstü eğitimde ikinci danışmanlık ve jürilik imkanları ele alındı.

 

Ziyaretçiler ayrıca iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nü (MAREM) ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM)’i ziyaret ederek bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

 

İki kurum arasındaki iş birliğinin devamının sağlanması ve derinleştirilmesi maksadıyla bir sonraki ziyaretin ISUBU’den Taşkent Devlet Tarım Üniversitesi’ne yapılması planlandı.